Kronprinsesse Mary ringede ind på Frederiksbjerg Skole

Hoffmann har stået for byggeriet af Frederiksbjerg Skole, der er den første nye skole i Aarhus Midtby i 100 år.

 

Hoffmann har stået for byggeriet af Frederiksbjerg Skole, der er den første nye skole i Aarhus Midtby i 100 år. Denne historiske begivenhed og byggeriets fornemme arkitektur og muligheder blev fejret fredag d. 19. august, da Kronprinsesse Mary officielt indviede den nye skole. Efter velkomst af rådmand Bünyamin Simsek og en fællessang holdt Mary tale til de mange fremmødte elever, medarbejdere, forældre og naboer. Her lagde hun vægt på, at skolen var bygget til for børnene.

- Sikke nogle flotte nye rammer I har fået, En skole der er bygget til at børn og unge kan lære, løbe, klatre, danse, spille basket, eksperimentere, fordybe sig og bare være sammen både inden for og uden for. Kort sagt en skole der er bygget til jer på jeres præmisser.

Herefter indviede hun officielt skolen ved at ringe med den tidligere skoleklokke fra Skt. Annagades Skole. Efter indvielsen blev Mary vist videre rundt på skolen af skoleder Jette Bjørn Hansen og rådmand Bünyamin Simsek, der præcis to år forinden havde taget det første spadestik til det nye flagskib inden for skolebyggeri. Udover forskellige klasselokaler fik Mary bl.a. vist motoriksalen og den udendørs basketballbane på skolens tag.

Ved den efterfølgende reception var en stolt Regionsdirektør i Hoffmann Byg Vest Steffen Hansen blandt de mange talere. Han takkede naboerne for deres forståelse og overbærenhed og alle samarbejdspartnere for en god proces og et godt samarbejde, og mente, at byggeriet var et godt eksempel på Hoffmanns vision om at bygge en bedre fremtid for menneskers livsudfoldelse og bidrage til en bæredygtig samfundsudvikling. Herefter fortalte han, hvordan en medarbejder i Hoffmanntøj var blevet stoppet af nogle elever på første skoledag og adspurgt havde fortalt, at han havde været med til at bygge deres nye skole.

- Eleverne udråbte ham som byggekonge og gav ham et stort og bragende bifald. Han blev meget rørt, og større ros kan man ikke få som entreprenør. Det er ikke hverdagskost med 900 tilfredse bygherrer på en og samme dag, sluttede Steffen Hansen.

Det er Aarhus kommune ved projektleder Henrik Rudfeld, der er bygherre på Frederikbjerg Skole, som er tegnet af de lokale arkitekter GPP og Henning Larsen Architects. Cowi har været bygherrerådgiver. Udover skole til de ca. 900 elever rummer byggeriet også SFO, dagtilbud og en fritids- og ungdomsklub samt en cafe og boldbaner der også kan benyttes af områdets beboere.

Vil du tale med os om dette?

Steffen Hansen

Regionsdirektør i Hoffmann Byg Vest

M: +45 60 12 37 20

sh@hoffmann.dk